ABD Yasa Dışı İlaç Satan Alan Adlarını Silecek
Hazırlayan - Yayınlama Tarihi: 13 Haziran 2020




ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) ve Amerikan Ulusal Telekomünikasyon ve Bilgi İdaresi (NTIA) Verisign, Neustar ve Public Interest Registry ile anlaşarak opioid başta olmak üzere yasadışı ilaç satış yapan alan adlarını silecek.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) ile Amerikan Ulusal Telekomünikasyon ve Bilgi İdaresi (NTIA) Verisign(.com ve .net), Neustar(.us, .co ve .biz) ve Public Interest Registry(.org) ile anlaşarak opioid başta olmak üzere yasadışı ilaç satış yapan alan adlarını silmek üzere bir pilot program başlattı. Pilot program 120 gün sürecek.

Başlatılan pilot program ile bahsi geçen üç yazman firma opioid başta olmak üzere yasadışı ilaç satış yapan alan adlarını tespit ederek ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) ‘ya bildirecek. FDA da yazman firmalara ve bu alan adını barındıran host sağlayıcı firmayı bilgilendirerek siteyi kapatmasını isteyecek. Ancak bu konuda herhangi bir zorunluluk olmayarak firmalardan alan adını ve hostları gönüllü olarak silmeleri istenecek. Yani alan adını barındıran host sağlayıcı firma veya yazman firma istedikleri taktirde alan adına hizmet vermeye devam edebilecek.

Program gönüllük üzerine kurulduğu için ilerleyen zamanlarda FDA ‘nın kaç alan adı tespit edeceği ve firmaların bu alan adlarına tutumların ne olacağını göreceğiz.

Haber TLD

Bir cevap yazın