Amazon .amazon Uzantısını Kullanmaya Başladı.
Hazırlayan - Yayınlama Tarihi: 9 Temmuz 2021




Amerikalı teknoloji devi Amazon yıllardır kullanmaya çalıştığı .amazon uzantısını kullanmaya başladı. Şirket ilk olarak 6 adet .amazon uzantılı alan adı kayıt etti.

Domainincite sitesinden Kevin Murphy haberine göre Amerikalı teknoloji devi Amazon yıllardır kullanmaya çalıştığı .amazon uzantısını sonunda kullanmaya başladı. Şirket bilindiği üzere uzantıyı kullanabilmek için yıllardır ICANN ile görüşmeler yürütüyordu.

ICANN her ne kadar ünlü markalar için uzantılar oluşturacağını 2011 yılında açıklasa bile firma günümüze kadar .amazon uzantısı için birçok kişi, kurum ve devlet ile sorunlar yaşamıştı. Şirket en son 2019 yılında 8 adet Güney Amerika ülkesinin katılımcısı olduğu Amazon İşbirliği Antlaşması Örgütü (ACTO) ile masaya oturmuştu. Bu görüşme ile ACTO ülkeleriyle anlaşan Amazon ICANN tarafından .amazon uzantısı onaylanarak kullanıma sunuldu.

Şirket bugüne kadar tespit edilen 6 adet .amazon uzantılı alan adı kullanıyor. Bunlar ads.amazon, alexa.amazon, echo.amazon, kindle.amazon, prime.amazon ve primevideo.amazon olarak geçiyor. Alan adları her ne kadar bugün haber olsalarda Amazon tarafından 28 Nisan 2021 tarihinde kayıt edilmiş olarak gözüküyor. Ayrıca alan adları herhangi bir coğrafi yönlendirmeye sahip olmadıkları görülüyor. Yani bu alan adlarına giriş yaptığınızda Türkiye sayfalarına değil direk olarak Amerika sayfalarına yönlendiriliyorsunuz. İleriki aylarda bu alan adlarının coğrafi yönlendirmeye sahip olacağını düşünüyoruz.

Haber Kaynağı: Amazon has started using hard-won .amazon

Haber TLD

Bir cevap yazın