Atak Domain 2. El Domain Satış Platformunu Yayına Aldı
Hazırlayan - Yayınlama Tarihi: 12 Haziran 2020




2003 yılından beri faaliyet gösteren ve ülkemizin önde gelen alan adı sağlayıcılarından biri olan Atak Domain Gelişmiş 2. El Domain Satış Platformunu yayına aldı.

Atak Domain tarafından dün yapılan duyuruda alan adını satarak para kazanmak veya mükemmel bir alan adına sahip olmak isteyenler için Gelişmiş 2. El Domain Satış Platformunu yayına aldığını duyurdu. Firma tarafından yapılan açıklamada platformun yaklaşık 1600 uzantıyı desteklediği belirtildi. Ayrıca platformda sadece Atak Domain tarafından kayıt edilen alan adları değil bütün alan adlarının satışı yapılabileceği de belirtildi. Ancak firma platformda yetişkin içerik anlamlı alan adlarının satışının yapılamayacağını da belirtti.

Hızlı Ve Pratik Satış Platformu

Atak Domain açıklamasında platformun temel olarak hızlı ve pratiklik üzerine kurulmuş olduğunu belirtiyor. Kullanıcı ve yatırımcılar satışa sunulan alan adları arasında Kelime, Karakter, Yaş, Fiyat Aralığı, Tiresiz, Rakamlı ve Jenerik olarak filtreleyebilecekler. Ayrıca firma satışa sunulan alan adlarının ana sayfada rastgele listelendiğini de belirtti.

Platformda kullanıcılar ve yatırımcılar satışa sunulan alan adlarını hemen al fiyatı üzerinden hemen alabilecekleri gibi satıcılara belirlenen fiyat üzerinde teklif verebilecekler. Teklif verdikleri fiyat 7 gün içinde satıcı tarafından onaylanmazsa para alıcının hesabına geri yatırılacak. Firma ayrıca Gelişmiş 2. El Domain Satış Platformunda Açık Artırma olmayacağını belirtti.

Komisyon Ve Ödeme Yöntemleri

Gelişmiş 2. El Domain Satış Platformu ile alan adı satıcısı alıcıdan 3D Secure ile Kredi Kartı ve Banka havalesi yolları ile ödeme alabilecek. Firma tarafından yapılan açıklamada firmanın alan adı satışlarında ödeme yöntemi olarak kullandığı Webmoney ödeme yöntemi olarak belirtilmedi. Firma ayrıca yurt içinde yapılan ödemelerin TL yurt dışı kaynaklı ödemelerin Dolar üzerinden alınacağını belirtti.

Gelişmiş 2. El Domain Satış Platformunda yapılan satışlarda %5 alıcıdan %5 de satıcıdan işlem komisyonu almakta. Örneğin satıcı 100 dolara alan adı satışı yaptığı zaman alıcı alan adı için 105 dolar ödeyecek. Ancak satıcıya ödenecek miktar 95 dolar olacak. Firma ayrıca bu ödemenin satışın onaylanmasından 45 gün sonra satıcının banka hesabına geçeceğini belirtti. Ayrıca ödeme gerçekleşeceği gün Merkez Bankasının Dolar kuruna göre hesaplanıp satıcının hesabına TL olarak yatırılacak.

45 Gün Başka Firmaya Transfer Edilemeyecek

Alıcı alan adını satın aldıktan sonra eğer alan adı Atak Domain içinde kayıtlı ise iç transfer ile alıcının hesabına aktarılacak. Eğer alan adı Atak Domain dışında bir firma da kayıtlı ise alan adı Atak Domaine transfer edilip kullanıcının paneline eklenecek.

Alıcı alan adı paneline düştükten sonra 45 gün boyunca transfer edemeyecek. 45 gün sonra alıcı istediği firmaya alan adını transfer edebilecektir.

Alıcı Ve Satıcı Korumalı

Firma tarafından yapılan açıklamada platformda hem Alıcı hem de Satıcı koruması aktif olduğunu belirtti. Satıcı korumasında satıcı ile alıcı arasında finansal işlemlerin kolaylaştırıldığı ve bu süreçlerin güvenle tamamlanacağı belirtiliyor. Alıcı tarafında ise alıcının hesabına alan adı geçmeden herhangi bir şekilde satıcıya ödeme geçilmeyeceğini belirtiliyor. Ayrıca alıcı domain satışında satıcıdan 7 gün içerisinde alan adı için onay alamadığı taktirde ödediği ücret hesabına geri yatırılacak.

Sizde Atak Domain güvencesi ile Gelişmiş 2. El Domain Satış Platformunu kullanmak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

Haber Atak Domain



Yorumlar

Hemsire dedi ki:

Cok guzel olmus. Benim guvenle alisveris yapabilecegim bir site olmus

Bir cevap yazın