Belçika Merkezli team.blue Topco Sarl, Turhost’u Satın Alıyor
Hazırlayan - Yayınlama Tarihi: 6 Ocak 2022




Ülkemizin önde gelen alan adı sağlayıcılarından Turhost, Belçika merkezli team.blue Topco Sarl tarafından satın alınıyor. Satın alma ile Belçikalı şirket team.blue tek hissedar olacak.

2004 yılında İzmir de kurulan ve günümüzde 115 bin alan adı barındıran Turhost’un çatı şirketi Aerotek Bilişim Sanayi ve Ticaret A.Ş. Belçika merkezli team.blue Topco Sarl tarafından satın alınıyor. Belçikalı şirket satın alma ile Aerotek firmasının hisselerinin %100’üne sahip olacak. Satın alınma ile Aerotek ve Turhost yönetim kadrolarında herhangi bir değişimin olmayacağını ve aynı şekilde devam edileceği belirtildi.

Turhost Açıklama Yayınladı

Bilindiği üzere 2020 Haziran ayında team.blue Topco Sarl şirketi yine ülkemizde faaliyet gösteren ve 540 bin alan adına hizmet veren Natro’nun çatı şirketi Çizgi Telekomünikasyon A.Ş. ‘yi satın almışlardı. Bu sebeple bazı haber sitelerinde Turhost’un satın alınması ile yönetim kadrosunun Natro ile birleşeceği ve Aerotek’in Çizgi Telekomünikasyon bünyesine gireceği haberleri nedeniyle Turhost aşağıdaki açıklamayı yaptı. Açıklamada;

Merhaba,

Bu konuda bir bilgilendirme yapmamız gerekiyor. Natro firmasının Turhost’u satın aldığı haberi tam olarak doğru değil.

Bildiğiniz gibi uluslararası bir hosting firması olan Team.Blue, Natro firmasının çoğunluk hisselerini geçen yıl satın almış idi. 2022 yılı ile birlikte Firmamız da Team.blue firmasının ortak çatısı altına giriyor.

Buradaki farklar şunlar;
– Turhost ve Natro birbirlerinden bağımsız olarak iki farklı firma olarak faaliyetlerine devam ediyor olacak. Müşterilerimize olan kurumsal ve özverili yaklaşımımızda hiç bir değişiklik olmayacak.
– Turhost, aynı kadro ile daha önce vermiş olduğu yüksek kaliteli hosting hizmetine devam edecek.
– Şirket sahiplerimiz 15 yıldır olduğu gibi Turhost bünyesinde Genel Müdür ve Teknik Müdür pozisyonlarında çalışmalarına devam ediyor olacak.

Nitekim webrazzi de haberinde düzeltme yayınladı.

Yani özetle Turhost tarafında şirket sahipliğinin el değiştirmesi dışında bir değişiklik bulunmuyor. Özetle biz bir yere gitmedik, buradayız, sizinleyiz, hizmetlerimizin kalite çıtasını daha da arttırarak en iyi hizmeti sizlere sunmaya devam edeceğiz. 🙂

Turhost Ailesi

İlerleyen zamanlarda satın alma ilgili yeni haberler geldikçe sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Haber Turhost



Bir cevap yazın