Gandi Belarus Ve Rus Müşterileri Yasaklamayacak
Hazırlayan - Yayınlama Tarihi: 4 Mart 2022




2.5 milyon alan adına sahiplik yapan Fransız alan adı şirketi Gandi devam eden Ukrayna – Rusya savaşı nedeniyle Belarus ve Rus müşterilerini yasaklamayacağını belirtti.

CEO Stephan Ramoin tarafından 3 Mart 2022 tarihinde yapılan açıklamaya göre Gandi devam eden savaşta Rusya ‘yı egemen bir ulusa ve halkına karşı şiddet olayları nedeniyle kınadığını belirtti. Şirket zorbalığa karşı demokrasiyi savunduğu için Ukrayna halkıyla birleştiğini belirtti. Gandi Ukraynalı teknoloji meslektaşların önerilerine göre desteklediklerini belirtti.

Şirket yaptığı açıklamada devam eden savaş nedeniyle Rus ve Belaruslu müşterileri yasaklamayağını da belirtti. Gandi internete tüm insanlığı dahil etmeye ve daha büyük bir amaç vermeye odaklandığını belirtti. Şirket yasaklama kararı nedeniyle Rus ve Belaruslu insanların dışlandığını ve düşmanlaştırıldığını düşünüyor.Aynı şekilde yasaklama kararı ile farklı dijital ağlarında yaratılabileceğine dikkat çekiliyor. Firma bu yüzden yasaklama kararı alarak gerginliği artırmak istemiyor.

Gandi herhangi bir şekilde Rus ve Belaruslu müşterilerine düşman olmadıklarını belirtiyor.Şirket sadece liderlerin ve yaptıklarının çılgınlıkların durdurulması gerektiğini düşünüyor. Açıklamada hiçbir şekilde Rus ve Belaruslu müşterilere yardım eli uzatıldığını belirtiliyor. Ancak herhangi bir savaş propagandasına hızlı tepki verip yasaklayacaklarını da belirtti.

Şirket açıklamasında yaptıkları her şeyin onların çektiklerinin yanında nafile olduğunu ama bu savaşı bitirmek için yapılması gerektiğini belirtti. Aynı şekilde şirketin her zaman direnen cesur Ukrayna halkının yanında olduğunu belirtti. Şirket açıklamasını ‘Slava Ukraine!’ yani Şan olsun Ukrayna’ya kelimeleri bitirdi.

Haber Gandi



Bir cevap yazın