Godaddy de 28000 Hosting Hesabı Çalındı
Hazırlayan - Yayınlama Tarihi: 5 Mayıs 2020




19 milyon müşteriye ve 78 milyon alan adına hizmet veren Dünyanın önde gelen alan adı sağlayıcılarından Godaddy de 2019 Ekim ayında 28000 hosting müşterisinin SSH kullanıcı adı ve şifre bilgileri çalındı.

Godaddy günümüzde Alan adı sektöründe lider olması nedeniyle hackerlerin saldırılarına maruz kalıyor. Godaddy tarafından Kaliforniya Başsavcılığına gönderilen ihlal bildiriminde şirket 23 Nisan 2020 tarihinde 28000 hosting müşterisinin SSH kullanıcı adı ve şifre bilgileri çalındığını tespit edildiğini belirtti. Şirket bilgilerin 19 Ekim 2019 tarihinde çalındığını ve 5 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla hackerlerin herhangi bir şekilde erişimlerinin olmadığını belirtti.

Şirket ayrıca 28000 kullanıcısının sadece SSH kullanıcı adı ve şifre bilgilerininin çalındığını herhangi bir şekilde Godaddy hesaplarının kullanıcı adı ve şifrelerinin çalınmadığını belirtti. Ancak tedbir amaçlı 28000 kullanıcının bilgileri sıfırlanarak bilgilendirme mailleri gönderildi.

Ne Yapılmalı?

Eğer sizde Godaddy Hosting müşteriseniz öncelikle ;

  • Godaddy hesabınınızın şifrelerini, SSH kullanıcı adı ve şifrelerinizi yenileyiniz.
  • Hackerler SSH bağlantı kullanarak hesabınıza izinsiz dosya veya veri eklemiş olabilir. Kullandığınız yazılımları detaylı bir şekilde inceleyerek yetkisiz işlemleri tarayınız. Ayrıca yazılımlarınızın ve veritabanı şifrelerinizi de yenileyiniz.
  • Hackerler bu olayı kullanarak size sahte mailler atarak kullanıcı adınızı ve şifrenizi ele geçirebilir. Bu dönemde Godaddy ‘den gelen mailleri doğrulamadan açmayınız ve işlem yapmayınız. Aksi taktirde bilgilerinizi hackerlere kaptırabilirsiniz.

Godaddy tarafından gönderilen ihlal bildirimini buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

 

Haber Godaddy



Bir cevap yazın