Godaddy .ru Ve .ru.com Uzantı Satışlarını Durdurdu
Hazırlayan - Yayınlama Tarihi: 4 Mart 2022




Dünyanın önde gelen alan adı sağlayıcılarından Godaddy devam eden Ukrayna – Rusya savaşı ve Rus yaptırımları nedeniyle. ru ve .ru.com uzantıların satışlarını durdurdu. Firma ayrıca Ukrayna insan hakları örgütlerine 500 bin dolar bağış yapacak.

Dünyanın önde gelen alan adı sağlayıcılarından Godaddy 3 Mart 2022 tarihinde “Godaddy Ukraynalı Müşterileri Nasıl Destekliyor? ” başlıklı bir açıklama yayınladı. Şirket açıklamasında devam eden Ukrayna – Rusya savaşı nedeniyle Ukraynalı müşterilerine uygulayacağı destekleri ve Rus müşterilerine uygulayacağı yaptırımları açıkladı.

Godaddy açıklamasına önceliği insan olan bir şirket olduğunu belirterek başladı. Godaddy;

  • Ukraynalı müşterilerinin aldığı hizmet fark etmeksizin bitiş tarihi 60 günden az kalan bütün hizmetleri ücretsiz bir şekilde yenileyeceklerini,
  • Ukrayna vatandaşları için Ukraynada ki insani yardım örgütlerine 500 bin dolar bağışlayacağını,
  • Ukrayna da Godaddy ile ortak çalışan yüklenici firmaların çalışanlarına önümüzdeki 60 gün boyunca maaşlarını ödemeleri için yardım etmeyi teklif edeceklerini belirttiler. Firma taşeron işçilerin savaş zamanında ailelerine odaklanmalarını istiyor.

Godaddy açıklamasında devam eden savaşın korkunç birşey olduğunu belirtiyor. Şirket ayrıca Rus hükümetinin savaş sırasında kayıtsız kalmasını eleştiriyor.Firma bu nedenle Rus müşterilerine de bazı yaptırımlar getiriyor. Buna göre;

  • Daha önceden satın alınan alan adlarına herhangi bir yaptırım uygulanmayacak.
  • Şirket ödeme yapılabilecek para birimleri arasından Rus Rublesini kaldıracak.
  • Godaddy web sitesinin Rusça sürümü yayından kaldırılacak.
  • Şirket .ru ve .ru.com uzantılarda yeni kayıt ve yeni transfere izin vermeyecek.
  • Tüm Rusya kökenli (uzantısı .ru ve .ru.com olanlar) market bölümünden kaldırılacak ve satışlarına izin verilmeyecek.

Şirket açıklamasını savaşı dikkatli bir şekilde takip ettiklerini ve Ukrayna toplumun başarısına anlamlı bir şekilde katkıda bulunmanın yollarını bulacaklarını belirterek bitirdi.

 

Haber Godaddy



Bir cevap yazın