ICANN Zoom Trolleri Tarafından Tekrar Saldırıya Uğradı
Hazırlayan - Yayınlama Tarihi: 23 Haziran 2020




Geçtiğimiz aylarda yapılan ICANN67 buluşma toplantısında gerçekleşen Zoombombed (Zoom Bombalama) saldırıları ICANN68 buluşma toplantısında da gerçekleşti.

Bildiğiniz üzere ICANN 1999 yılından beri çeşitli ülkelerde kullanıcılar ile buluşma toplantıları düzenlemekte. Günümüzde Covid-19 tehditi yüzünden bu buluşma toplantıları Zoom üzerinden online bir şekilde yapılmakta. ICANN katılımcılar için gerekli güvenlik önlemlerini alsa da son iki buluşma toplantısında Zoom troll saldırılarının kurbanı oldu.

Geçtiğimiz Mart ayında gerçekleşen ICANN67 buluşma toplantısına Zoombombed saldırısı yapılmış ve kullanıcılara rahatsız edici ses ve görüntü dosyaları gönderilmişti. Bu olaydan sonra ICANN yeni toplantıların şifreli olacağını ve kullanıcıların zararlı paylaşım yapmaması için gerekli önlemlerin alınacağını belirtmişti. Ancak geçtiğimiz günlerde ICANN Zoom üzerinde yapılan güvenlik güncellemelerinin yeterli olduğunu ve buluşma toplantılarına şifre konulmayacağını açıkladı. Ayrıca ICANN katılımcıların birbirleriyle sohbet edebilmelerine de izin vereceklerini belirtti. ICANN ‘ın bu kararından sonra katılımcılar merakla ICANN Kuala Lumpur ekibi tarafından düzenlenecek ICANN68 toplantısını beklemeye başladılar.

İş İşten Geçtikten Sonra

22 Haziran da başlayan ICANN68 daha ilk gününde katılımcılar birkaç oturumda Zoombombed troll saldırısına maruz kaldılar. Troller katılımcılara pornografik ses, görüntü ve video dosyaları gönderdiler. Troller ICANN teknik ekibi tarafından hemen çıkarılsa da yine de bazı katılımcılar ekran görüntüleri alarak sosyal medya hesaplarında paylaştılar.

ICANN teknik ekibi tarafından yapılan açıklamada saldırıyı yapan trollerin hemen oturumdan çıkarıldığı ve içeriklerin silindiğini belirtildi. Ekip ayrıca ilerleyen günlerde yapılan oturumların şifre korumalı olacağını ve katılımcıların birbirleriyle sohbet etmeleri dahil bazı özellikleri yapılacak oturumlar için kapattılar. Katılımcılar buraya tıklayarak ulaşabilecekleri toplantı bilgi sayfası ile oturumları takip edip gerekli şifre ve onay bilgilerini alarak oturumlara katılabilecekler.

İlerleyen günlerde hep beraber ICANN ‘ın aldığı güvenlik önlemlerinin sonuçlarını göreceğiz. Umarız ilerde ki buluşma toplantılarında böyle saldırılar yaşanmaz.

Haber ICANN

Bir cevap yazın