Teknoclouds Firmasında Domainler İptal Ediliyor
Hazırlayan - Yayınlama Tarihi: 5 Temmuz 2021




Yaptığı kampanyalar ve indirimler ile bünyesinde birçok alan adı barındıran Teknoclouds firmasının kayıt operatörleri ile anlaşmazlık yaşaması nedeniyle bünyesindeki alan adları iptal ediliyor.

2017 yılında kurulan Teknoclouds son zamanlarda yaptığı cesur kampanya ve indirimler ile birçok kişinin alan adı kayıtlarında ilk tercihi olmuştu. Firma bu dönemde adını duyurmuş ve büyük bir güven kazanmıştı. Ancak Teknoclouds son günlerde yaşadığı sorunlar nedeniyle bu güveni kaybetmek üzere. Firma son günlerde kayıt operatörleri ile anlaşmazlık yaşaması nedeniyle bünyesindeki alan adları park pozisyonuna alınıp iptal ediliyor.

Nasıl Başladı?

Teknoclouds firması bildiğiniz üzere alan adı kayıtları için REGNET ve  Microsoft Azure üzerinden Wild West Domains (Godaddy) kayıt operatörlerini kullanıyordu. Firmanın daha öncedende alan adı kayıtlar için Microsft Azure üzerinden Wild West Domains kayıt operatörü kullanması eleştiriliyordu. Kullanıcılar Teknoclouds firmasının Wild West Domains operatörünü Microsoft Azure içerisindeki açıklar yardımıyla ücretsiz kullanıdığını iddia etselerde firma Azure ‘yi api hizmeti için kullandığını belirtmişti. Bu durum günümüze kadar herhangi bir sorun yaşanmadığı için birçok müşteri tarafından önemsiz görüldü ve gözardı edildi. Ancak Teknoclouds firması 1 Temmuz itibariyle Microsoft Azure ve Wild West Domains firmalarıyla sözleşme kaynaklı sorun yaşaması nedeniyle bünyesindeki alan adları park pozisyonuna çekilerek iptal edilmeye başlandı. Bu durumun fark edilmesi ve forum sitelerinde paylaşılması nedeniyle firma 3 Temmuz ve 4 Temmuzda 2 adet açıklama yayınlandı.

Sözleşme Kaynaklı

Teknoclouds yaşanılan alan adı iptallerinin Microsoft Azure ‘nin 1 Temmuz 2021 tarihinde kullanım sözleşmesini değiştirmesi ile başladığını belirtti. Firma Microsoft ‘un bu sözleşme değişikliğini alan adı kayıtlarında zarar ettiği için yaptığını ve iptaller içinde herhangi bir bildirim yapılmadığını iddia etti. Ayrıca müşterilerine iptal edilen alan adları için Microsot Azure ve Wild West Domains firmasını ICANN ‘e şikayet etmelerini tavsiye etti. Firma ayrıca müşterilerine iptal edilmeyen ve Whois çıktısında Reseller bölümünde Azure yazan alan adlarını zaman kaybetmeden transfer etmelerini tavsiye etti. Teknoclouds ayrıca Pazartesi günü bünyesindeki alan adları için Wild West Domains kayıt operatörü yerine Türk ve yerli bir kayıt operatörüne geçiş yapılacağını belirtti.

Örnek Whois Çıktısı

Örnek Whois Çıktısı

Müşteriler Öfkeli

Müşteriler yaşanılan mağduriyet nedeniyle forum, sosyal medya ve şikayet platformları üzerinden Teknoclouds firmasına karşı  tepkilerini gösteriyorlar. An itibariyle bu platformlar üzerinde firma hakkında birçok şikayet ve olumsuz yorum görmek mümkün. Çok sayıda müşteri Pazartesi günü mesai başlaması ile uğradığı kayıp için hukuk yolunu kullanacağını belirtiyor. Ayrıca yaşanılan süreçte Teknoclouds firması büyük bir güven kaybı yaşadığı için müşteriler Teknoclouds bünyesinde barındırdıkları alan adlarını en kısa zamanda başka firmalara taşımaya çalışıyorlar.

Yaşanılan sorun ve mağduriyet hakkında yeni ayrıntılar geldikçe yeni haberler ile sizi bilgilendireceğiz.

Haber Teknoclouds



Bir cevap yazın