Teknoclouds İptal Edilen Domainler Hakkında Yeni Bir Açıklama Yaptı
Hazırlayan - Yayınlama Tarihi: 6 Temmuz 2021




Son günlerde kayıt operatörleriyle sorun yaşayan ve bünyesindeki alan adlarının iptal edilmesi sorunu ile boğuşan Teknoclouds yeni bir açıklama yaptı. Alan adları ICANN akrediteli Türk firmaya aktarılmaya çalışılıyor.

2017 yılında kurulan Teknoclouds son zamanlarda yaptığı cesur kampanya ve indirimler ile birçok kişinin alan adı kayıtlarında ilk tercihi olmuştu. Firma bu dönemde adını duyurmuş ve büyük bir güven kazanmıştı. Ancak son günlerde kayıt operatörleriyle sorun yaşayan firma bünyesindeki alan adlarının park pozisyonuna çekilip iptal edilmesiyle büyük bir güven kaybına uğradı. Firma son günlerde yaşanan olaylar hakkında bir açıklama daha yayınladı.

Alan Adları Türk Firmaya Devredilecek

Teknoclouds açıklamasına bünyesinde barındırdığı 37000 domaini belirterek başlıyor. Firma yaptığı inceleme sonucunda son günlerde yaşanılan olaylardan yaklaşık %10 ‘luk bir kesmin etkilendiğini belirtiyor. Bu da yaklaşık 3700 domaine denk geliyor. Ancak olayların zincirleme bir şekilde yaşandığı için ilerleyen günlerde daha fazla alan adının etkilenmesi bekleniyor.

Firma yaşanılan olaylara karşılık olarak eylem planında önceliği aktif ve kullanılabilir alan adlarını transfer etmeye vermiş durumda. Bu yüzden müşterilerine email üzerinden transfer epp kodlarını göndermeye çalışıyor. Ancak email üzerinden yoğunluk olduğu için transfer epp kodlarının müşterilere ulaşması birkaç günü bulabiliyor. Ayrıca yoğunluk nedeniyle bazı kodlar hatalı olarak da ulaşabiliyor.

Teknoclouds bilindiği üzere kayıt operatörü Wild West Domains ile sorunlar yaşıyor. Firma bu sorunları çözmek ve bir daha yaşanmasını engellemek için alan adlarını ICANN akrediteli Türk firmaya aktarmaya çalışıyorlar. Teknoclouds Türk firmanın adını daha açıklamadı. Bu konuda görüşmeler Verisign ve diğer iki kayıt operatörü ile sürüyor. Görüşmeler olumlu sonuçlandığı anda alan adları Wild West Domains kayıt operatöründen alınıp Türk firmaya devredilecek. Müşteriler yine Teknoclouds üzerinden alan adları üzerinde işlem yapabilecekler. Devir edilen alan adlarında herhangi bir süre uzatımı olmayacak ve bitiş tarihleri aynı şekilde geçerli olacak.

Silinen Alan Adları İçin Godaddy İle Görüşülüyor

Son günlerde park edilen ve silinen alan adları Godaddy ns adreslerinde gözüküyorlardı. Ayrıca kayıt operatörü Wild West Domains de Godaddy şirketler grubunda barınıyor. Bu yüzden Teknoclouds firması bu konuda Godaddy Türkiye yetkili birimi ile bir toplantı gerçekleştirdi. Firma Godaddy Türkiye yetkili biriminin oluşan mağduriyetleri giderilmesi için çalışacağını belirtiyor. Firma ayrıca bu konu hakkında ilgili ekibe yoğunluk verilmemesi için müşterilerini uyarıyor.

Müşteriler Öfkeli

Teknoclouds son günlerde yaşanılan olaylar nedeniyle destek sistemlerinin yoğunluk nedeniyle kullanılmaz hale geldiği için destek sistemlerini kapattı. Bu adım müşterilerden büyük bir tepki alıyor. Müşteriler yaşanılan bu süreçte firmanın destek sistemini kapatmasının nedenini aradaki iletişimi ve şikayetleri kesmek amacıyla yapılmış bir karar olduğunu düşünüyorlar. Müşteriler ayrıca park pozisyonuna alınıp iptal edilen domainleri için hem ICANN hemde adli kurumlara Teknoclouds firmasını şikayet ediyorlar. İlerleyen zamanlarda firma hakkında birçok şikayet ve dava göreceğiz.

Yaşanılan sorun ve mağduriyet hakkında yeni ayrıntılar geldikçe yeni haberler ile sizi bilgilendireceğiz.

Haber Teknoclouds



Bir cevap yazın