ICANN68 Zoom Trolleri Yüzünden Şifreli Olacak
Hazırlayan - Yayınlama Tarihi: 6 Mayıs 2020




ICANN geçtiğimiz aylarda yapılan ICANN67 toplantısında gerçekleşen Zoombombed (Zoom Bombalama) saldırıları nedeniyle ICANN68 toplantısını parola korumalı yapacak.

Bildiğiniz üzere ICANN 1999 yılından beri çeşitli ülkelerde kullanıcılar ile toplantılar düzenlemekte. Günümüzde Covid-19 tehditi yüzünden bu toplantılar Zoom üzerinden online bir şekilde yapılmakta. Ancak Mart ayında gerçekleşen ICANN67 toplantısına  Zoombombed denilen troll saldırısı yapıldı.

Neler Olmuştu?

27 Mart tarihinde ICANN Latin Amerika ve Karayipler Ekibi (LAC) tarafından ICANN67 toplantısı herkesin katılabileceği şekilde organize edildi ve toplantı Türkiye saatiyle 08:00 da başladı. Ancak ilerleyen dakikalarda toplantının şifre korumalı olmaması ve katılımcıların dosya ve video paylaşımının açık olması nedeniyle 10 dakika arayla iki kere rahatsız edici ses ve görüntü dosyaları ile troll saldırısına maruz kaldı. Bu saldırılardan sonra LAC ekibi 08:20 civarından bütün katılımcıları toplantıdan çıkararak gerekli önlemleri aldı.

Yeni Toplantılar Şifreli Olacak

Yaşanan bu troll saldırısından sonra ICANN yeni toplantılarda aynı olayların yaşanmaması için ek güvenlik önlemleri almaya başladı. ICANN yeni toplantılarına girişlerin şifre doğrulama ile olacağını ve toplantılarda kullanıcıların herhangi bir şekilde dosya ve video paylaşmalarının yasak olacağını belirtti. Ayrıca ICANN68 ‘den itibaren toplantılara katılmak için en düşük Zoom 5.0 sürümüne sahip olmaları gerekiyor. Bu sayede toplantılar 256 bit GCM şifreleme ile korunacak.

ICANN ilerleyen günlerde kullanıcılara ICANN68 toplantısına nasıl katılacabileceklerini ayrıntılı bir şekilde anlatacak bir duyuru paylaşacak.

 

 

Haber ICANN

Bir cevap yazın