ICANN İnternete Sürekli Erişim İçin 1 Milyon ABD Doları Bütçe Ayırdı
Haber

ICANN acil durumlarda internete sürekli ve kesintisiz erişim sağlanabilmesi için bugünkü kurul kararı ile 1 milyon ABD doları başlangıç bütçesi ayırdı.

Cloudflare Belarus Ve Rus Müşterilerini Yasaklamayacak
Haber

Dünyanın önde gelen Ddos koruması, İnternet güvenliği ve alan adı firmalarından biri olan Cloudflare 7 Mart tarihinde yayınladığı blog gönderisine göre Belarus ve Rus müşterilerine hizmet vermeye devam edecek.

Godaddy .ru Ve .ru.com Uzantı Satışlarını Durdurdu
Haber

Dünyanın önde gelen alan adı sağlayıcılarından Godaddy devam eden Ukrayna – Rusya savaşı ve Rus yaptırımları nedeniyle. ru ve .ru.com uzantıların satışlarını durdurdu. Firma ayrıca Ukrayna insan hakları örgütlerine 500 bin dolar bağış yapacak.

IONOS Belarus Ve Rus Müşterilerinin Hizmetlerini Sonlandırıyor
Haber

12 milyon alan adına sahiplik yapan Amerika merkezli Alman alan adı şirketi IONOS devam eden Ukrayna – Rusya savaşı nedeniyle Belarus ve Rus müşterilerinin hizmetlerini sonlandırıyor. Şirket aynı zamanda Rus tedarikçi ve hizmet sağlayıcılarını ile ortaklığı sonlandırıyor.

Gandi Belarus Ve Rus Müşterileri Yasaklamayacak
Haber

2.5 milyon alan adına sahiplik yapan Fransız alan adı şirketi Gandi devam eden Ukrayna – Rusya savaşı nedeniyle Belarus ve Rus müşterilerini yasaklamayacağını belirtti.

Ukrayna, ICANN Ve RIPE’den Rusya İnternetini Kapatmasını İstiyor
Haber

Ukrayna devam eden Ukrayna – Rusya savaşını gerekçe göstererek ICANN ‘den tüm Rusya internetini ve alan adlarını kapatmasını istedi. Ukraynalı yetkililer gerekçe olarak Rus savaş suçlarını, propagandasını ve Ukrayna internet altyapısına yapılan saldırıları neden gösteriyorlar.

Namecheap Rus Ve Belarus Müşterilerininin Hizmetlerini Sonlandırıyor
Haber

Dünyanın en büyük ikinci alan adı kayıt şirketi olan ve 14 milyondan fazla alan adını barındıran Namecheap devam eden Ukrayna – Rusya savaşı nedeniyle Rus ve Belarus müşterilerininin firma genelindeki bütün hizmetlerini sonlandırıyor. Firma 6 Mart 2022 tarihine kadar Rus ve Belarus vatandaşı müşterilerinin başka firma bulmasını istiyor.

ICANN Atak Domain Hakkında İhlal Tespit Etti
Haber

ICANN 28 Ocak 2022 tarihinde yayınlandığı ihlal notunda Atak Domain’in kötüye kullanım şikayetlerine uygun müdahale etmediğini belirtti.

Yöncü Trabis, Ön Siparişler ve Backorder Hakkında Açıklama Yaptı
Haber

2001 yılında kurulan ve ülkemizin önde gelen alan adı firmalarından biri olan Yöncü son aylarda gündeme gelen TRABIS, Ön Siparişler ve Backorder hakkında açıklama yaptı.

METUnic Fiyatlarına %75 Zam Yaptı
Haber

2019 yılında ODTÜ Geliştirme Vakfı tarafından kurulan ve ICANN akrediteli alan adı kayıt kuruluşu METUnic artan döviz kurlarına istinaden gTLD  fiyatlarına %75 zam yaptı.