IONOS Belarus Ve Rus Müşterilerinin Hizmetlerini Sonlandırıyor
Hazırlayan - Yayınlama Tarihi: 4 Mart 2022




12 milyon alan adına sahiplik yapan Amerika merkezli Alman alan adı şirketi IONOS devam eden Ukrayna – Rusya savaşı nedeniyle Belarus ve Rus müşterilerinin hizmetlerini sonlandırıyor. Şirket aynı zamanda Rus tedarikçi ve hizmet sağlayıcılarını ile ortaklığı sonlandırıyor.

Şirketin 3 Mart 2022 tarihinde yapılan Yönetim Kurulundan sonra yapılan açıklamada şirketin devam eden Ukrayna – Rusya savaşı nedeniyle Belarus ve Rus müşterilerinin hizmetlerini sonlandırıyor. IONOS ayrıca açıklama tarihinden yani 3 Mart itibariyle herhangi bir şekilde Belarus ve Rus yeni müşteri kabul etmeyeceğini de belirtti. Ancak IONOS hali hazırda şirket bünyesinde hizmetleri olan Belarus ve Rus müşterilerinin hangi tarihe kadar ne şartlar altında ürünlerini transfer edecekleri konusunda bir bilgi vermedi. İlerleyen günlerde bu konu hakkında da açıklama yapılacağı bekleniyor.

IONOS açıklamada beraber çalıştığı Belarus ve Rus ürün tedarikçilerin de sözleşmelerini gözden geçirdiğini belirtti. İlerleyen günlerde bu tedarikçilerin sözleşmelerinin de iptal edildiğini görebiliriz.

Şirket açıklamada meslektaşlarının bir çoğunun Ukrayna ‘dan geldiğini ve savaş bölgesinde akrabaları olduğunu belirtiyor.Şirket ayrıca Ukrayna sınırında mültecilere yardım etmek için Polanya ve Romanya da bulunan meslektaşları ile gurur duyduğunu belirtiyor. IONOS savaş bölgesinde olan tüm meslektaşlarıyla yakın temas halinde olduğunu belirtti.

IONOS açıklamasını savaşın bitmesini tüm kalpleri dilediklerini ve özgürlük,demokrasi ve insanlığın kazanması dilekleri ile bitiriyor.

 

Haber IONOS



Bir cevap yazın