Koronavirüs Sayesinde ICANN 8 Milyon Dolar Tasarruf Edecek
Hazırlayan - Yayınlama Tarihi: 21 Haziran 2020




Koronavirüs nedeniyle buluşma toplantılarını Zoom ‘a taşıyan ICANN bu sayede yaklaşık 8 milyon dolar tasarruf edecek. Ancak bazı kullanıcılar tasarruf edilen paranın doğru şekilde kullanılmayacağını düşünüyor.

Ülkemiz de ve Dünya da etkili olan Koronavirüs (Coronavirüs) salgını yüzünden ICANN bu yıl ki buluşma toplantılarını Zoom üzerinden online olarak yapıyordu. Ayrıca geçtiğimiz haftalar da ICANN ‘ın yıl sonuna kadar ki buluşma toplantılarını Zoom üzerinden online olarak yapma kararı aldığı belirtilmişti. Online buluşma toplantıları sayesinde katılımcılar arasında teması kaldıran ICANN belirli giderlerden de kurtularak tasarruf ediyor.

Domainincite sitesinden Kevin Murphy ‘ın haberine göre geçtiğimiz günlerde bir konferansa katılan ICANN CFO ‘su Xavier Calvez her online buluşma toplantısında ICANN ‘ın yaklaşık 2 milyon dolar tasarruf ettiğini belirtti. Calvez her bir buluşma toplantısının yaklaşık 4 milyon dolara mal olduğunu ancak online buluşma toplantıların yaklaşık 1.5 ile 2 milyon dolar arasında mal olduğunu belirti. Yani her online buluşma toplantısında ICANN yaklaşık 2 milyon dolar tasarruf etmiş oluyor. ICANN ‘ın yıl sonuna kadar ki buluşma toplantılarını da online yapacağını göz önüne alırsak ICANN online buluşma toplantıları sayesinde bu yıl yaklaşık 8 milyon dolar tasarruf etmiş olacak.

Tasarruf Edilen Para Nasıl Harcanacak?

Son dönemde kullanıcılar arasında ICANN ‘ın bürokratikleşmiş bir kuruluş olduğunu ve fonlarının doğru şekilde harcanmadığı konuşuluyordu. Calvez ‘in katıldığı konferansın sonunda kullanıcılar tasarruf edilen paranın nerelerde kullanacaklarını sordular. Hatta bir kullanıcı paranın bir kısmının seyahat sübvansiyonlu katılımcılara yeniden dağıtılıp dağıtılmayacağını da sordu. Ayrıca ICANN ALAC Politika Başkan Yardımcısı Jonathan Zuck buluşma toplantıları için geniş bant internet ve sessiz yerler için ödeme yapan kullanıcılara da verilebileceğini de belirtti. Calvez bu fikirleri göz ardı etmeyerek dikkate alacaklarını belirtti.

İlerleyen aylarda ICANN ‘ın tasarruf ettiği paraları nasıl ve nerelere harcandığını göreceğiz. Domainincite ‘nin haberini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Haber ICANN

Bir cevap yazın