Teknoclouds’dan B Planı: Change Update
Hazırlayan - Yayınlama Tarihi: 6 Temmuz 2021




Son günlerde kayıt operatörleriyle sorun yaşayan ve bünyesindeki alan adlarının iptal edilmesi sorunu ile boğuşan Teknoclouds yeni bir açıklama yaptı.  Şirket park durumuna düşen alan adları için Godaddy firmasına başvurmalarını önerdi.

2017 yılında kurulan Teknoclouds son zamanlarda yaptığı cesur kampanya ve indirimler ile birçok kişinin alan adı kayıtlarında ilk tercihi olmuştu. Firma bu dönemde adını duyurmuş ve büyük bir güven kazanmıştı. Ancak son günlerçıddde kayıt operatörleriyle sorun yaşayan firma bünyesindeki alan adlarının park pozisyonuna çekilip iptal edilmesiyle büyük bir güven kaybına uğradı. Firma son günlerde yaşanan olaylar hakkında bir açıklama daha yayınladı.

Park Edilen Alan Adları İçin Change Update

Teknoclouds yaptığı açıklamada Godaddy yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde alan adları park pozisyonuna çekilmiş müşterilerin changeupdate.com adresine başvurmaları gerektiğini belirtiyor. Şirket park pozisyonuna alan adlarını bu yolla geri alınabileceğinin garantisini vermiyor. Ayrıca şirket başvuru yaparken kimliğiniz ve güncel whois bilgileriniz ile başvuru yapmanızı öneriyor. Yapılan başvurulara 3 ile 10 iş günü içerisinde dönüş yapılacağı belirtiliyor.

Ancak burada dikkat etmeniz gereken nokta changeupdate.com adresi alan adı Godaddy firmasında bulunan müşterilere hizmet vermek amacıyla kullanılıyor. Müşteriler Email adreslerine erişimi kaybettiklerinde ve müşteri hizmetleri ile doğrulama yapamadığı zamanlarda kullanılıyor. Bu yüzden oluşturduğunuz talebe olumsuz cevap gelebilme ihtimali olduğunu unutmayın.

Türk Firma İle Görüşmeler Devam Ediyor

Önceki haberlerimizde şirketin yaşanılan sorunları çözmek ve bir daha yaşanmasını engellemek amacıyla  alan adlarını ICANN akrediteli Türk firmaya aktarmaya çalıştıklarını yazmıştık. Teknoclouds bugün yaptığı açıklamada aktarım işlemi için görüşmelerin devam ettiğini belirtti.  Ancak şirket bu sürecin devamlılığı kayıt operatörlerinde ve kurumlarda olduğunu hatırlattı. Aktarım için konuşan 2 şirketin farklı ülkelerde olması nedeniyle çalışma saatlerinin uyumsuzluğu nedeniyle gecikebileceğini belirtti. Şirket bu süreci ellerinden geldiğince hızlandırmaya çalıştığını belirtti.

Teknoclouds Suç Duyurusunda Bulunuyor

Bugün bazı yerel ve ulusal basın kuruluşlarında Teknoclouds hakkında haberler çıkmaya başladı. Bu haberlerde geçen “vurgun” ve “eylem” gibi ifadeler için şirket bu basın kuruluşları ve bazı siteler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Şirket bu konuda resmi açıklamaları dikkate almanızı tavsiye ediyor.

Teknoclouds Adresinde Yok İddiası

Teknoclouds müşterileri alan adlarını park pozisyonu alınıp silinmesi ve destek sisteminin tamamen kapatılması nedeniyle muhatap bulamadıkları için şirkete öfkeliler. Müşteriler yaşanılan bu süreçte firmanın destek sistemini kapatmasının nedenini aradaki iletişimi ve şikayetleri kesmek amacıyla yapılmış bir karar olduğunu düşünüyorlar.  Ayrıca destek sisteminin kapalı olması ve telefon ile ulaşamadıkları için birkaç müşteri Samsun daki şirket adresine gittikleri zaman şirketin ofisinin kapalı olduğunu ve şirketin yaklaşık 2 ay önce ofisi değiştirdiklerini belirttiler. Şuan da Teknoclouds internet sitesinde herhangi bir şekilde yeni adres bulunmamakta. Müşteriler yaşanan bu olaylar neticesinde adli kurumlara Teknoclouds firmasını şikayet ediyorlar.İlerleyen zamanlarda firma hakkında birçok şikayet ve dava göreceğiz.

Yaşanılan sorun ve mağduriyet hakkında yeni ayrıntılar geldikçe yeni haberler ile sizi bilgilendireceğiz.

Haber Teknoclouds



Bir cevap yazın